Måndag 28/7 (tre dagar innan operation)

Då går vi in i veckan som skulle varit min semestervecka, men slutade som "sjukskrivenvecka".
 
Onsdag 07.30 går vi på jumbolansen i Karlstad som rullar mot Universitetssjukhuset i Örebro.
Där mina tre dagar är schemalagda som såhär:
 
Dag 1
Blir inskriven och undersökt av en öron- näs- och halsläkare.
En sköterska kommer informera mig om utredning, ev. provtagning samt avdelningens rutiner.
Under dagen kommer en del undersökningar och provtagning att ske beroende på vad som behövs för utredningen av tumörförändringen t.ex.
  • Boldprovstagning
  • EKG
  • Röntgen
  • Fotografering
  • Besök hos käkkirurg
  • Besök hos Röst- och talvårdskliniken
  • Information av Narkosläkare
Dag 2
Mycket möjligt att jag inte får träffa mamma innan operationen, vilket jag hellst hade velat såklart. Det är ändå min trygghet. Men men.. Sovdags. Provtagning och bedömning av tumörens storlek mm sker under min skönhetssöm. Operationsdags.
Efter ingreppet får jag ligga på uppvak i 1-2 timmar. Därefter kommer jag tillbaka till vårdavdelningen.
 
Dags 3
På förmiddagen blir jag kallad till Onkologronden. Där blir det en kortare undersökning liknande den jag får göra på vårdavdelningen. Detta ska ta ca 30-60 minuter och ett flertal specialister kommer medverka -
  • Öron- näs- och halskirurg
  • Onkolog
  • Plastikkirurg
  • Käkkirurg
  • Tandhygienist
  • Foniater
Sen är det dags att träffa herr öron- näs- och halsläkare för diskution om vilken behandlig de föreslår för mig.
Efter det fåra jag packa mitt och åka hem med jumbolansen igen kl. 16.00.
 

Många undrar nog vad som hänt mig?
Det var en dag då jag skulle lysa ner i halsen och kolla om jag hade sånadär vita förkylningsblåsor i halsen, för jag hade väldigt ont när jag svalde. Så när jag lyser ner i svalget upptäcker jag en knöl mellan sista tanden i övre käken och halsmandeln. Det var inte alls ont i halsen jag hade, utan det var knölen som ömmade.
Jag var stensäker på att det var en visdomstand. Så jag gick till Tandläkaren för att undersöka. Där säger dom att detta inte var deras område. Så de skickade en remiss till käkkirurgen i Karlstad. Jag blev skit piss och talade om att jag hade då inte tid, jag skulle jobba. Men jag åkte.. Men där möts jag av samma svar (Detta är inte vårat område). Fick ytterligare en remiss till öron- näs- halskliniken i Karlstad. Där hade de ingen som helst aning vad detta kunde vara. De klämde, kände, röntgade, tog kort osv.. Tillslut beslutade vi oss för att ta prov på denna förbannades knöl. Så ganska exakt 2 veckor efter jag tagit proven ringer en sköterska och vill träffa mig hellst den dagen (Måndag). Men fick en tid två dagar senare (Onsdag). Där möts jag av beskedet - tumör. 
Hela min värld rasade. Jag förstod fortfarande inte riktigt. Det enda som snurrade i mitt huvud var TUMÖR.
 
Mitt emellan käftsmällen och operationen har jag varit på provtagning & röntgen. Nålrädd som jag är skulle dom ju självklart ha kontrastvätska när jag röntgades. Så det var fram med armen igen.. MEN sköterskan som skulle sticka mig var förmodligen under utbildning. Hon stack rakt igenom ådran på mig, sprutade både kontrastvätska och koksaltlösning utanför blodådran. Började kalasbra för en nålrädd. Sköterskan talade då om för mig att jag måsta slappna av för mina ådror drar ihop sig. Var av doktorn utbrister: MEN DET ÄR VÄL FÖR I HELVETE INTE SÅ LÄTT ATT SLAPPNA AV NÄR HON ÄR NERVÖS?! Och tar nålen själv och sticker mig i andra armen. Härlig typ! :)
 
Nu sitter jag här tre dagar innan operation och vill bara ha bort skiten. Nervös som satan? Klart jag är! Men skiten ska BORT, föralltid!

Stort tack till er som står bakom mig i kampen mot min cancertumör, ni är guld värda! ♥



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0